Nieuws Februari 2013

22-02

Sandro Rosell en Bill Gates tegen polio

FC Barcelona, FCB Foundation en de Bill & Melinda Gates Foundation hebben vrijdag een video gelanceerd met Sandro Rosell en Bill Gates. De video bevestigt nogmaals de normen en waarden die de organisaties met elkaar delen, namelijk de toewijding aan de maatschappij, het helpen van kinderen over de hele wereld en mondiale verantwoordelijkheid. Met de slogan “More than a Goal. End Polio” kondigden de organisaties in juli 2011 voor het eerst hun samenwerking aan.

Door het bereik en de fans over de hele wereld van FC Barcelona te combineren met de samenwerkingen en mondiale aanwezigheid van de Gates Foundation kunnen we steun en hulpmiddelen mobiliseren die we nooit hadden kunnen indenken,” zo zegt Bill Gates. “We delen het geloof dat onze verantwoordelijkheden als mondiale burgers ver buiten onze eigen grenzen gaan. Hiermee kunnen we anderen leren om normen en waarden de omarmen,” vult Rosell aan.

Naast alle successen op het voetbalveld wordt FC Barcelona wereldwijd erkend voor haar inzet om de levens van kinderen te verbeteren. Met haar gepassioneerde en toegewijde schare fans in elke hoek van de wereld inspireert Barça haar supporters niet alleen met het spel maar ook met het verlangen om van de wereld een betere plek te maken.

De Bill & Melinda Gates Foundation gelooft dat alle levens evenveel waard zijn en dat iedereen de kans verdient om een gezond en productief leven te leiden. De organisatie werkt aan sommige van de moeilijkste uitdagingen ter wereld, en is ervan overtuigd dat deze uitdagingen opgelost kunnen worden met de steun van partners uit allerlei verschillende plekken van de maatschappij.

Een gezamenlijk doel is het samenwerken om polio voor altijd een halt toe te roepen. Vandaag de dag is er het kleinste aantal nieuwe gevallen van polio in het minste aantal landen. De video heeft veel FCB fans geïnspireerd om www.facebook.com/morethanagoal te bezoeken om meer te leren over hoe dicht de hele wereld is bij het bereiken van dit geweldige doel, en om mee te doen aan de discussie over de behofte om alle kinderen te beschermen tegen polio, een ziekte die absoluut te voorkomen en verzwakken is.