Nieuws Februari 2019

23-02

Sevilla - Barça 2-4

FC Barcelona heeft op zaterdagmiddag met 2-4 van Sevilla gewonnen. De Catalaanse ploeg, of specifieker gezegd Lionel Messi, hebben hiermee een belangrijke stap gezet richting de landstitel. De Argentijnse aanvoerder toonde zich eens te meer van een andere planeet met een hattrick en een assist, waarbij de ene actie nog mooier dan de andere was. De vijftigste hattrick van Messi in dienst van Barcelona was nodig nadat Sevilla met een 2-1 voorsprong was gaan rusten.

Sevilla had in de kwartfinales van de Copa del Rey al met 2-0 gewonnen van Barça in eigen huis en begon opnieuw sterk. Promes stond nipt buitenspel bij een grote kans, maar even later schoot Navas alsnog de 1-0 tegen de touwen in het Sánchez Pizjuán. Hij kreeg de bal aangespeeld op rechts en schoot kruislings in de onderhoek het leer langs Ter Stegen. Barça reageerde echter fabelachtig. Vier minuten na de openingsgoal kwam een voorzet door de lucht terecht bij de beste linkervoet in de voetbalgeschiedenis. Messi volleerde de bal op geniale wijze in de kruising, met een fabelachtige goal. Dit leek Barça vertrouwen te geven, maar vlak voor rust sloeg rechtsback Mercado toe waardoor de thuisploeg met 2-1 kon gaan rusten.

In de tweede helft moest Barça dus de rug rechten. De 2-2 kwam natuurlijk opnieuw van de briljante tovenaar Messi, die met rechts de bal in de kruising krulde na ruim een uur spelen. 2-2 leek de eindstand te gaan worden, maar vlak voor tijd werd een schot van richting veranderd. Hierdoor kwam het voor de voeten van Lionel Messi, die met een even fraaie als bekeken stift de 2-3 kon aantekenen. Met een assist op Suárez in de blessuretijd was het feest voor Barça compleet. Het heeft door de 2-4 zege een uitstekende generale repetitie op het tweeluik met en in Madrid. Op woensdag gaat Barça op bezoek in de Spaanse hoofdstad voor de Copa del Rey en op zaterdag is de competitie het decor.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Umtiti, Piqué, Semedo ('45 Sergi Roberto); Busquets, Rakitic, Vidal ('45 Dembélé; Messi, Suárez, Coutinho ('79 Aleñá)

Foto: www.fcbarcelona.cat