Nieuws Augustus 2010

15-08

Sevilla - Barcelona 3-1

Barcelona heeft het eerste duel tegen Sevilla om de Spaanse Super Cup met 3-1 verloren door een sterke tweede helft van Sevilla waarbij de 0-1 door Zlatan werd weggeveegd.

Guardiola had veel vertrouwen gegeven aan de Barça B spelers Sergi Gómez, Oriol Romeu en Jonathon dos Santos samen met Miño, die daarmee zijn debuut als keeper maakte. Ondanks de opvallende opstelling begon het team goed en binnen 20 minuten viel ook de goal van Ibrahimović op aangeven van Maxwell, die zaterdagavond als linker vleugelspeler opgesteld was.

De jonge spelers speelde vol vertrouwen samen met de ervaren Alves, Keita en Zlatan waardoor Sevilla geen antwoord had op het positiespel van Barcelona. Maxwell kwam nog dichtbij de 0-2 na een counter van Jonathan in de 34e minuut.

Na de rust maakte Ibrahimović plaats voor Lionel Messi en Antonio Álvarez bracht Cigarini in plaats van Romaric. De kleine Italiaan zorgde voor een omschakeling van de thuisploeg en Messi kreeg de bal niet voldoende doordat Sevilla het balbezit overnam.

Na 55 minuten stopte Miño nog een aanval, maar snel daarna werd de Barça keeper toch verslagen door Luis Fabiano. Invaller Frédéric Kanouté besliste het duel daarna met twee doelpunten in tien minuten tijd waardoor Barcelona volgende week zaterdag thuis een 3-1 achterstand goed te maken heeft.

Opstelling FC Barcelona: Miño, Alves, Milito (80’: Adriano), Sergi Gómez, Abidal, O. Romeu, Keita, Jonathan (65’: Thiago), Maxwell, Bojan en Zlatan (52’: Messi).