Nieuws Juni 2013

12-06

Spanje - Nederland 3-0

Jong Spanje heeft op het EK onder de 21 in Israël de laatste groepswedstrijd gewonnen van Jong Oranje. Door de eerdere 1-0 overwinningen op Rusland en Duitsland was Spanje al verzekerd van een plaats in de halve finales. Alleen de koppositie in poule B stond op het spel. Julen Lopetegui, coach van het Spaanse voetbalteam onder 21 jaar, gaf dinsdag daardoor wat spelers rust, maar stuurde wel Thiago Alcántara, David De Gea, Álvaro Morata, Isco en Ignacio Camacho het veld in.

De Spaanse talenten waren op alle fronten sterker dan Jong Oranje. In de 26 minuut brak Alvaro Morata door een scherpe pass van Isco door de Nederlandse defensie heen en opende de score. Van der Hoorn kreeg enkele minuten later oog in oog met De Gea de kans op de gelijkmaker, een rebound na een vrije trap van Memphis Depay, maak de Nederlander schoot de bal tegen het uitgestoken been van de Spaanse keeper. Isco ontnam Jong Oranje echter de hoop op een gelijkspel door in de 30e minuut de 2-0 achter Marco Bizot binnen te tikken.

Jong Oranje kwam in de tweede helft wel meer aan voetballen toe doordat Spanje de bal in een lager tempo rond liet gaan, maar een aansluitingstreffer bleef uit. In de 80e minuut maakte Thiago, de aanvoerder van Jong Spanje, plaats voor Marc Muniesa, waardoor de ene Blaugrana de andere afloste op het veld. Álvaro Vázquez bepaalde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand door de derde treffer te scoren voor La Roja.

De talenten van Spanje nemen het zaterdag om 17:30 uur in de halve finale op tegen Noorwegen en Jong Oranje treft in de andere halve finale, zaterdag om 20:30 uur, titelfavoriet Italië.

Opstelling Spanje: De Gea, Thiago (80’ Muniesa), Iñigo, Álvaro, Nacho, Carvajal, Camacho (52’ Illarramendi), Sarabia, Isco (62’ Álvaro Vázquez), Morata en Muniaín

Opstelling Nederland: Bizot, Van Der Hoorn, Nuytinck, Van Aanholt, Leerdam, Fer, De Vilhena (70’ Maher), Jozefzoon, Clasie, Hoesen en Depay