Nieuws April 2013

29-04

Spannende week voor Barça

Voor FC Barcelona is het een spannende week. Het team van Tito Vilanova staat woensdagavond een grote klus te wachten in de return van de halve finale van de Champions League, waar het een 4-0 achterstand goed moet maken op Bayern München. Daaropvolgend kunnen de Blaugrana’s zondagavond kampioen worden als het om 21.00 uur aan moet treden tegen Real Betis uit Sevilla. Met nog vijf wedstrijden te spelen is het verschil nu elf punten met de nummer twee Real Madrid. Mocht de Koninklijke zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid punten laten liggen, is winst voldoende voor de 22e landstitel voor FC Barcelona.

Het verleden heeft geleerd dat Barça zich goed kan revancheren in een returnduel na de heenwedstrijd in de Champions League te hebben verloren. In de twaalf voorgaande gevallen dat FC Barcelona in de eerste wedstrijd een nederlaag te verwerken kreeg, wist het in acht gevallen de tweede wedstrijd te winnen. Dit leidde vijf maal tot kwalificatie voor de volgende ronde.

Het meest recente voorbeeld is de achtste finale tegen AC Milan. Met trots denken wij terug aan de thuiswedstrijd, toen in de eerste helft twee doelpunten van Lionel Messi de stand over twee duels gelijktrokken. In de tweede helft zorgden de doelpunten van David Villa en Jordi Alba voor de definitieve plaatsing voor de kwartfinale tegen Paris Saint Germain.

Naast de Rossoneri kunnen ook IFK Göteborg, Chelsea FC, Panathinaikos en Arsenal FC meepraten over een ‘gunstig resultaat’ tegen FC Barcelona. Al deze clubs werden in de tweede wedstrijd uitgeschakeld door Barça.