Nieuws December 2012

21-12

"Tito geeft ons kracht"

Aanvoerder Carles Puyol heeft donderdag namens de spelersgroep gereageerd op de situatie van de tegen kanker vechtende Tito Vilanova. "Vandaag is de stemming beter, want we hebben hem gesproken en het ziet er goed uit. Volgens de eerste berichten is de operatie heel goed verlopen, dus daar zijn we heel blij om. Gisteren was een zware dag, vooral `s ochtends. Toen hoorde we het nieuws maar de diagnose was nog niet duidelijk. Eerlijk gezegd was het heel slecht nieuws, een zware klap. Maar hij is naar de kleedkamer gekomen om het toe te lichten, dat heeft ons kracht gegeven want hij was zo strijdlustig. Hij was nog niet eens geopereerd en had het al over terugkomen.

Over Jordi Roura, die de taken van Vilanova voorlopig overneemt zei Puyol: Hij werkt al jaren met ons, hij is heel actief op de trainingen. We zijn in goede handen bij Roura, de keuze voor hem is de juiste beslissing van de clubleiding. Onze manier van spelen blijft gewoon dezelfde.

Waar Vilanova de komende weken afwezig is, keerde Éric Abidal terug op het trainingsveld. "Met Abidal gaat het goed. Wat hij moet doen, is het rustig aan doen en niks forceren. Met hem in het team zijn we een stuk sterker", aldus Puyol.

De 34-jarige Catalaan, die deze week zijn contract verlengde tot 2016 is blij dat AC Milan uit de loting naar voren kwam als volgende opponent van Barça in de Champions League. "Ik ben blij met Milan als tegenstander, niet omdat het makkelijk wordt maar omdat ik het een mooie ploeg vind en er graag heen ga. Het is een prachtig stadion en het wordt vast een hele mooie confrontatie. En het is altijd speciaal om Bojan weer te zien."