Nieuws Oktober 2018

04-10

Tottenham-FC Barcelona 2-4

FC Barcelona heeft op Wembley met 2-4 gewonnen van Tottenham Hotspur. daardoor gaan ze samen met Internazionale aan de leiding met zes punten na twee duels in poule B in de Champions League. PSV en Tottenham Hotspur hebben allebei nul punten na twee duels.

Het danig verzwakte Tottenham, zonder Christian Eriksen, Dele Alli, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé, begon slecht aan de wedstrijd. Na een mooie aanval, met onder anderen Messi en Jordi Alba in een dienende rol, schoot Coutinho in minuut 2 al raak.
Doelman Hugo Llorise had volkomen onnodig zijn doelgebied verlaten en zorgde daardoor voor een open schietkans voor Coutinho.
Binnen een half uur had Barça de marge verdubbeld. Een opnieuw fraaie aanval leek te stranden, maar Coutinho slaagde er toch nog in om de bal richting Rakitic te spelen. De Kroaat haalde schitterend uit: 0-2.

Meteen na de rust schoot Messi na een mooie dribbel op de paal. Kort daarna eindigde een schot van de Argentijnse dribbelkoning opnieuw op de paal. Een minuut later trof Kane wel doel met een diagonaal schot (1-2). Messi bracht de marge snel weer terug tot twee goals, na opnieuw een mooi uitgespeelde aanval (1-3). Lamela zorgde voor nog wat meer spanning in de slotfase (2-3), maar de onnavolgbare Messi besliste het duel in de laatste minuut. (2-4)