Nieuws Juli 2010

29-07

Valerenga-Barça 2-4

Barça is zijn oefencampagne uitstekend met een 2-4 overwinning begonnen. Barcelona startte met veel spelers uit Barça Atlètic in de basis. Guardiola trad aan met Pinto, Milito, Maxwell en Bojan uit het eerste. Bojan kreeg ook de eer om de aanvoerdersband te dragen. In de stromende regen kreeg Dos Santos de eerste kans van de wedstrijd. De doelman had moeite met zijn schot door de natte bal, maar wist hem toch te stoppen. Kort daarna kwam Barça goed weg. Pinto ging aan de dribbel met de bal en werd makkelijk opzij gezet. Valerenga stond voor open doel maar de scheidsrechter voorkwam dat ze op voorsprong kwamen door te fluiten voor een overtreding. De blaugranas kwamen daar goed weg. Aan de andere kant wist Barça wel de openingtreffer te maken. Na een mooie combinatie ontliep Víctor Sánchez net de buitenspelval en werkte knap af in de rechterbovenhoek. Een typisch Barcelona aanval. Nog geen 2 minuten later stond de stand echter weer gelijk. Milito stond aan de verkeerde kant te dekken. In het duel liet de aanvaller van Valerenga zich makkelijk vallen waarna de scheidsrechter floot voor een penalty. Pinto zat in de goede hoek maar Singh wist de 1-1 toch te maken. Op een paar schoten na bleef het een tijd lang rustig in de eerste helft. Na ruim een half uur wist Maxwell Barcelona toch nog op voorsprong te brengen. Een verdediger van Valerenga probeerde de bal uit het 16 meter weg te werken maar schoot hem in de voeten van Maxwell. Zonder aarzelen schoot de linksback de bal in de rechterbovenhoek.

De tweede helft stonden er 11 nieuwe namen op het veld voor Barcelona. Guardiola maakte zoals verwacht gebruik van al zijn 22 selectiespelers. Uit de hoofdmacht stonden Keita, Ibrahimovic in het veld en mocht Adriano zijn debuut maken in blaugrana. Al snel kwam Barça op een 1-3 voorsprong. Weer werd de bal makkelijk ingeleverd door de verdediging van Valerenga. Benja pikte de bal op en wist die knap langs de doelman te werken. Keita, die in de tweede helft de aanvoerdersband had overgenomen, mocht later de 1-4 voor zijn rekening nemen. Na een voorzet  kopte de middenvelder goed binnen. Net als de eerste helft wist Valerenga een snelle tegentreffer te maken. De net ingevallen Zajic kreeg veel ruimte en besloot op doel te schieten. Barça Atlètic doelman Miño ging niet geheel vrijuit en zag de bal via zijn hand in het doel verdwijnen. Beide teams kregen nog wel kansen maar de score bleef 2-4. Guardiola mag terug kijken op een uitstekend eerste oefenduel.

Opstelling eerste helft: Pinto, Ilie, Sergi Gómez, Milito, Maxwell, Jonathan dos Santos, Riverola, Víctor Sánchez, Jonathan Soriano, Bojan en Tello

Opstelling tweede helft: Miño, Adriano, Armando, Muniesa, Dalmau, Sergi Roberto, Edu Oriol, Keita, Benja, Ibrahimovic en  Nolito.