Nieuws Januari 2013

12-01

Vijf jaar sinds debuut Pedro

Op 12 januari 2008 maakte Pedro zijn debuut in het eerste elftal van Barça tegen Real Murcia. Toenmalige coach van Barça, Frank Rijkaard, gunde hem zijn eerste minuten in de slotfase van het competitieduel. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en de aanvaller kwam in het veld voor Samuel Eto’o. Hieronder enkele legendarische momenten voor de speler van het Spaanse eiland Tenerife:

16 augustus 2009
Zijn eerste treffer voor Barça in San Mamés tegen Athletic Bilbao in de eerste wedstrijd voor de Spaanse Super Cup.

20 augustus 2009
Officieel speler van het eerste elftal van Josep Guardiola door het ondertekenen van zijn nieuwe contract. Voor dit moment speelde Pedro in het seizoen 2008/09 al in 14 competitiewedstrijden.

28 augustus 2009
Door een doelpunt van Pedro in de verlenging won FC Barcelona in Monaco de Europese Super Cup met 1-0 van Shakhtar Donetsk.

16 december 2009
In Abu Dhabi scoorde Pedro vlak voor het einde van de reguliere wedstrijd de 1-1 gelijkmaker, waarna Lionel Messi in de tweede verlenging de 2-1 aantekende. Hiermee won Barça de zesde titel van het jaar 2009: de Wereldcup voor clubteams. Pedro werd met deze treffer tevens de enige speler die in alle zes de competities wist te scoren!

29 januari 2011
Pedro scoort in zes opeenvolgende competitieduels en evenaart hiermee het record van Escolà (1944/45), Quini (1980/81) en Stoitchkov (1993/94).

28 mei 2011
In Wembley scoort Pedro de openingstreffer in de Champions league finale tegen Manchester United. De finale werd met 3-1 gewonnen na doelpunten van Lionel Messi en David Villa.

25 mei 2012
In het Vicente Calderón hielp Pedro Barça aan de Copa del Rey door de eerste en derde treffer voor zijn rekening te nemen. De finale tegen Athletic Bilbao eindigde in een 3-0 zege en Messi scoorde de 2-0.