Nieuws November 2021

28-11

Villareal - Fc Barcelona 1-3

Na een busreis van 300 km was de inzet de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Geen makkelijke opgave tegen Villarreal, hoewel zij dit seizoen ook beduidend minder in vorm zijn dan andere jaren. Opvallend was weer de basisplek voor Ezzalzouli, die blijkbaar met zijn lef om acties te maken een goede indruk had gemaakt op Xavi.
In de 3e minuut de eerste kans voor Barça, maar de keeper van Villareal redde schitterend op de kopbal van Eric Garcia. Een slechte terugspeelbal van dezelfde Garcia betekende een minuut later bijna de 0-1, maar Piqué kon nog net redden. Barça speelde prima en energiek in die beginfase. Memphis en Gavi konden echter de kansen niet verzilveren.
In minuut 20 een volgende kans voor Memphis na een briljante steekpass van Frenkie de Jong. Hij mistte echter de opgelegde kans. Het was voorlopig het laatste wapenfeit. Villareal werd sterker en werd de toonaangevende partij, ondanks dat het geen échte kansen kon afdwingen. Ook omdat Barça scherp verdedigde. Tot 5 minuten voor de rust toen ter Stegen een geweldige redding moest verrichten op een inzet van dichtbij. De rust brak daardoor aan met een terechte brilstand.
De tweede helft begon geweldig voor Fc Barcelona. in minuut 48 was het Frenkje de Jong die de score opende. Een aanval opgezet door Ezzalzouzi, die eindigde in een mislukt schot van Jordi Alba, maar plots voor zijn voeten belandde. Frenkie, die sinds de komst van Xavi wat vaker voor het doel van de tegenstander opduikt, scoorde zijn eerste goal van het seizoen.
Maar zoals zo vaak bracht dit geen rust voor Barça en kon men niet doordrukken. Integendeel, het was voor Villareal het sein om wat meer de aanval te zoeken en de druk op Barcelona werd langzamerhand meer en meer opgevoerd. Het inzetten van Dembélé bracht ook niet de kentering. Het uitvallen van Jordi Alba met een knieblessure twintig minuten voor het einde hielp natuurlijk ook niet. De gelijkmaker kon niet uitblijven en dat bleef deze ook niet. Het duurde tot minuut 76 voordat deze een feit was.
In het laatste kwartier leek het er niet op dat Barça zijn eerste uitoverwinning zou gaan boeken. Maar uit het niets was daar opeens Memphis die een lange bal van ter Stegen oppikte, goed doorzette en de 1-2 maakte. Het werd zelfs nog mooier. In de blessuretijd werd een domme overtreding gemaakt op Coutinho en dat leverde een penalty op. Hij ging zelf achter de bal staan en zorgde voor de 1-3 eindstand.
Een uiterst belangrijke doch geflatteerde overwinning zorgde voor een prettige busreis terug naar huis.

Opstelling: ter Stegen, Eric Garcia, Araújo, Piqué, Jordi Alba (71. Mingueza), Frenkie de Jong, Busquets, Nico (80. Coutinho), Ezzalzouli (66. Dembélé), Memphis, Gavi

48. 0-1.  Frenkie de Jong
88. 1-2   Memphis
94. 1-3   Coutinho