Nieuws April 2016

13-04

Voorbeschouwing Atlético - Barcelona

Op woensdagavond gaan Atlético Madrid en FC Barcelone voor de vierde keer van dit voetbalseizoen het gevecht met elkaar aan, met een plaats in de halve finales van de Champions League op het spel. Atlético Madrid en Barcelona zijn ook in competitieverband in een strijd met elkaar verwikkeld, want de ploeg van Diego Simeone volgen Barcelona op de voet. De ondelinge afstand bedraagt slechts 3 punten, en dit kleine kwaliteitsverschil kwam ook in het heenduel tot uiting.

 Een week geleden was het Camp Nou namelijk het toneel voor deze ontmoeting, en toen behaalde Barcelona een zwaarbevochten 2-1 zege. Fernando Torres eiste in de eerste helft een hoofdrol op, door naast een doelpunt ook een rode kaart te noteren. De aanvalsleider van de Madrilenen beging twee domme overtredingen rond de middenlijn, en zag hoe Atlético vervolgens het duel uit handen gaf. Luis Suárez was met een dubbelslag hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de zege van Barcelona, en ook in Madrid zal de aandacht weer op hem gericht zijn.

In de competitie versloeg Barcelona Atlético ook al tweemaal met 2-1, en dit geeft hoop voor woensdagavond. Trainer Enrique hoopt voornamelijk een aanvallend Barcelona te zien, dat "klaar is om zich te herstellen". Twee competitienederlagen op rij zorgden namelijk voor enkele bezorgde gezichten, maar Barcelona kan met een zege alle scepsis doen verdwijnen. De ploeg kan echter niet beschikken over Rafinha en Vermaelen, beiden zijn uitgeschakeld met een lichte blessure. Om kwart voor negen barst het los in Madrid, en we hopen op een goede afloop!