Nieuws Maart 2014

31-03

We moeten met moed spelen

Dinsdagavond zal Barcelona het voor de vierde keer dit seizoen opnemen tegen Atlético Madrid. In de voorgaande drie duels wisten geen van beide elftallen de wedstrijd in winst om te zetten.

Atlético Madrid en Barcelona namen het aan het begin van het seizoen tegen elkaar op in de strijd om de Supercopa. Het eerste duel uit in Madrid eindigde in een 1-1 gelijkspel. Villa, die afgelopen zomer van Barça overstapte naar Atlético Madrid opende al snel de score met een prachtige volley. Neymar zorgde dat de Blaugranas langszij kwamen met een sterke kopbal. In het terugduel thuis in Camp Nou kwamen beide teams niet tot scoren waardoor Barcelona de eerste prijs van het jaar binnen haalde. Tijdens de competitie kwamen de twee ook niet verder dan een 0-0.

Martino gaf in de persconferentie dat Atlético dit seizoen inderdaad een lastige tegenstander is: “De sleutel tot succes zal bij hun in de intensiteit zitten die ze in het duel zullen brengen. We hebben het vertrouwen dat we een verzorgd duel kunnen spelen. Als we gewoon spelen zoals we gewend zijn hebben we een kans om naar de volgende ronde door te gaan. We zullen met moed moeten spelen.”