Nieuws September 2018

19-09

Wedstrijdverslag Barça - PSV

PSV laat vanaf het begin zien dat ze niet bang zijn voor Barça. De ruimtes worden klein gehouden en ze loeren met Steven Bergwijn en Hirving Lozano op een kans om vanuit een counter toe te slaan. Het baltempo van Barcelona is niet hoog, de eerste kans is voor PSV. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet Gastón Pereiro, een meter of twee over. Barça heeft ook wat mogelijkheden met Philippe Coutinho, die een voorzet van Suarez over kopt. Leo Messi schiet met links ook over.

PSV krijgt ook aardige kansen om de score te openen; Bergwijn krult de bal buiten de zestien net naast. Na een halfuur krijgt Ousmane Dembélé het op zijn heupen. Hij werd door Nick Viergever gestuit met vrije trap als gevolg. Messi neemt deze op schitterende wijze vanuit stand. De bal verdwijnt achter de kansloze Jeroen Zoet in de kruising, 1-0, (32’)

De rest van eerste helft verloopt in een te laag tempo en voor de liefhebber was er verder niet veel te genieten. De tweede helft geeft in het begin hetzelfde spelbeeld. Zoet redt op een afstandsschot van Coutinho en aan PSV zijde is Lozano een plaag voor de Barça verdedigers. Gerard Piqué kan nog net een schot van de Mexicaan onschadelijk maken terwijl later Angeliño Marc-André Ter Stegen met een hard schot test. De Duitse doelman heeft de bal echter klemvast. Barcelona beseft dat het tempo omhoog moet om afstand van PSV te nemen. Luis Suarez raakt met een mooie stiftbal de bovenkant van de lat.In een volgende aanval stuurt Ousmane Dembélé in één beweging Lozano en Jorrit Hendrix het bos in , en plaatst daarna met rechts de bal in de hoek, 2-0 (75’).

Barça geeft nu gas en dit is PSV te machtig, wel een smetje voor Barça is de 2de gele kaart, dus rood voor Samuel Umtiti na een bodycheck op Lozano, hierdoor moet verdediger Lenglet ingebracht worden voor Coutinho.

Barça is hierdoor niet van de wijs, mooie pass van Rakitic op Messi die de bal gelijk in de linkerhoek achter doelman Zoet prikt, 3-0 (78’).

Lozano scoort ook nog voor PSV, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Het verzet van PSV is gebroken, ondanks dat Barça met een man minder speelt. Suarez stuurt Messi alleen op Zoet af en de Argentijn plaatst de bal met rechts in de verre hoek: 4-0 (88’).

Dit betekent de achtste hattrick in de Champions League voor Messi, waarin de teller voor hem nu op 103 doelpunten staat.

Foto: www.fc.barcelona.com