Nieuws Oktober 2011

24-10

Wereldwijd succes live-uitzending La Masía

De opening van de nieuwe Masía was in 150 landen te zien via verschillende FC Barcelona kanalen en werd bekeken door 300,000 mensen, een record voor een Catalaans-talige uitzending.

Barça-fans beleefden een geweldige dag afgelopen donderdag toen het nieuwe Masía – Oriol Tort Training Centre geopend werd. De ceremonie werd vertoond op de website en het YouTube kanaal van de club, en eveneens op Barça TV. Zo’n 300,000 mensen in 150 landen bekeken de drietalige uitzending. Voor het eerst in de geschiedenis werd een Catalaans-talige show over de hele wereld uitgezonden. YouTube was het meest gebruikte kanaal voor het volgen van de evenementen.

130,338 mensen gebruikten de clubwebsite en het FCB YouTube kanaal, waar de show uitgezonden werd in het Engels, Spaans en Catalaans, werd bekeken door 93,038 mensen. Een percentage van 1,8%, en gemiddeld 35,000 mensen, bekeken de Barça TV special over de opening van de nieuwe Masía twee uur lang. Het meest bekeken onderdeel van de echte opening van La Masía, dat ook op Barça TV Internacional te zien was.

Televisiekanalen TV3, Esport 3, Teledeporte en kanalen in zestig andere landen gebruikten ook het signaal dat aangeboden werd door Omnisport, inclusief ESPN, Al Jazeera en Fox Soccer. 117 media waren aanwezig op het evenement zelf: 26 kranten en tijdschriften, 20 radiozenders, 112 televisiestations en 19 fotografen.

Het evenement had ook een enorme impact op sociale netwerken met 122 twitterberichten per minuut dat gelijkstaat aan twee acties per seconde die de opening van de nieuwe faciliteit bespraken via #masiaFCB.

De opening van de nieuwe Masía heeft geschiedenis geschreven met haar impact op de media wereldwijd. Deze media kregen er geen genoeg van hun bewondering voor de club, dat al zoveel talent heeft voortgebracht, te benadrukken. Reuters beschreef het enorme aantal grote aantal namen dat begon bij La Masía, “beginnend bij de coach zelf.” ESPN zei: “Hoewel de Europese elite zich nog steeds afvraagt hoe de Barça-machine gestopt kan worden, hebben de Catalanen al een plan opgesteld om zichzelf de aankomende jaren ook te verzekeren van een plaats aan de top.” L’Equipe en Le Figaro schreven in hun digitale versies over de ceremonie, net als de gespecialiseerde sportaanbieder Sportune.fr, dat schreef dat de nieuwe Masía eropuit is “om een nieuwe Messi te vinden”. Van Zweden tot Brazilië, en in Rusland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, de nieuwe Masía wordt gezien als een essentieel onderdeel van het Barça van de toekomst.