Nieuws Juli 2012

02-07

Zes spelers in het EK all-star team

Van de acht spelers van FC Barcelona die opgenomen waren in de selectie van Vicente del Bosque zijn er zes opgenomen in het team met de beste elf spelers van het Europese toernooi. Alleen voor Víctor Valdés, Pedro Rodríguez en Ibrahim Afellay (voor Nederland) was er geen plaatsje in het EK all-star team.

De spelers die wel door de UEFA zijn aangewezen zijn: Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Cesc Fàbregas. Zij worden vergezeld door 17 andere spelers, namelijk de keepers Buffon, Casillas en Neuer. Verdedigers Coentrão, Lahm, Pepe en Sergio Ramos. De middenvelders De Rossi, Gerrard, Khedira, Özil, Pirlo en Xabi Alonso en als laatste de aanvallers Balotelli, Ronaldo, Ibrahimović en Silva.

Na het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland werden er maar drie spelers van Barca opgenomen in het all-start team van dat toernooi: Carles Puyol, Andrés Iniesta en Xavi Hernández. Die laatste was toen MVP van het toernooi (Most Waardevolle Speler) en wordt opgevolgd door Andrés Iniesta. De middenvelder was al man van de wedstrijd na het duel in de groepsfase tegen Italië, Kroatië en na de finale tegen de Azzurri. Iniesta was het gehele toernooi in Polen en Oekraïne basisspeler bij La Roja en speelde van de 570 minuten maar liefst 551.