Nieuws September 2013

03-09

Zubizarreta: "Blij met het team"

De technisch directeur Andoni Zubizarreta en vice voorzitter Josep Bartomeu hebben in een persconferentie de algemene situatie van Barça besproken. “Dit is de vreemdste voorbereiding ooit geweest voor FC Barcelona”, aldus vice voorzitter Bartomeu die vervolgde met: “We hadden nooit verwacht dat Tito Vilanova zou vertrekken.”

Zowel Zubizarreta als Bartomeu zijn tevreden over het team. “Ondanks alle moeilijkheden, hebben we de spelersgroep die we wilden” verklaarde de vice voorzitter. Technisch directeur Zubizarreta vervolgde met: “Ook ik ben blij met de spelers. Ze zijn gretig en willen alles winnen.”

Over Carles Puyol was Zubi optimistisch: “Zijn herstel gaat zó goed dat hij heel snel alweer met de groep mee kan trainen. We denken dat Puyol al na de interland periode bij de selectie aan kan sluiten. Carles heeft een moeilijke periode gehad, maar we zijn positief.” Desondanks is de technisch directeur alsnog op zoek naar een centrale verdediger. Dat het niet makkelijk is, laat de oud keeper van de Blaugrana’s duidelijk merken: “Voor FC Barcelona is het altijd moeilijk geweest om goede centrale verdedigers aan te trekken. Er wordt altijd een afweging gemaakt tussen de waarde en de vraagprijs van de speler.”

Tot slot kwam Barça B ter sprake. Het talent uit de jeugd wordt hier verder ontwikkeld: “Dit is een jonge ploeg met veel potentie die gretig is om te winnen. Coach Eusebio Sacristán is de juiste man om dit team te leiden”, vertelde de technisch directeur.

Voor de volledige persconferentie, klik hier