Nieuws Mei 2013

30-05

Abidal: "Ik kom zeker terug"

Tijdens een emotionele persconferentie heeft Éric Abidal zijn afscheid aangekondigd bij
FC Barcelona. Het contract van de Fransman loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. “Dit is een moeilijke dag, want ik heb hier zes jaar met veel plezier gespeeld. Ik zal de beslissing van de club moeten accepteren, maar ik zal terugkeren”, aldus Abidal, die ook sprak over de laatste twee jaar, waarin de Fransman kanker overwon en een levertranspantatie onderging. “Ik heb voor twee dingen gevochten: mijn dochters zien opgroeien en weer actief voetballen.”

Voordat Abidal het woord nam, legde president Sandro Rosell uit hoe belangrijk de Franse verdediger voor Barça is geweest. “Éric is een warme persoonlijkheid en heeft onze harten veroverd, zó speciaal is hij voor ons. Abidal heeft ons geleerd om nooit op te geven.” Rosell verklaarde daarom ook dat de Fransman na zijn actieve carriere bij Barça aan de slag kan. “We nemen geen afscheid, we zeggen alleen: tot ziens. Hij kan zo in de technische staf als hij stopt met voetballen.”

De persconferentie werd bijgewoond door hoofdcoach Tito Vilanova en de vier aanvoerders: Carles Puyol, Xavi Hernández, Víctor Valdés en Andrés Iniesta.