Nieuws Januari 2015

11-01

Barça - Atlético Madrid 3-1

FC Barcelona heeft een zwaarbevochten zege behaald op Atlético Madrid. In het eigen Camp Nou was het team van Luis Enrique met 3-1 te sterk voor Los Rojiblancos. Door deze overwinning stellen de blaugrana’s de tweede plaats in de Primera División veilig.

Beide ploegen begonnen gedreven aan het duel en lieten zien vol voor de winst te gaan. De blaugrana’s kregen binnen tien minuten de eerste kans via Lionel Messi, maar de Argentijn raakte de bal verkeerd en schoot naast. Slechts een paar minuten later was het wel raak. Messi gaf de bal voor. Deze voorzet werd in eerste instantie gemist door Luis Suárez, maar niet door Neymar. De Braziliaan zette zijn voet tegen de bal en zorgde voor de 1-0. Het team van Diego Simeone had na deze treffer een aantal overtredingen op onder andere Messi en Neymar nodig om de schade te beperken. De scheidsrechter liet na om de blaugrana’s een vrije trap te geven na een aanslag op Neymar. Toch kwam het Catalaanse team na ruim een half uur op een 2-0 voorsprong. Messi leek de bal met de hand mee te nemen, maar
La Pulga mocht door en gaf de bal op een vrijstaande Suárez. De Uruguayaan twijfelde niet en verdubbelde de score. Voor rust bleef Barça de betere partij maar wist niet meer te scoren.

De tweede helft liet hetzelfde spel zien. Atlético streed, maar kon niet op tegen het team van Lucho. Zo waren Neymar, Ivan Rakitić en Andrés Iniesta slachtoffer van overtredingen van het team van Diego Simeone. Nog binnen het uur kreeg Atlético een buitenkansje. De scheidsrechter gaf de bezoekers een strafschop na een vermeende overtreding van Messi. Mandžukić faalde niet en schoot de penalty hard binnen en zorgde voor 2-1. Door deze treffer beloofde het nog een spannend laatste half uur te worden. Het spel ging op en neer. Beide ploegen kregen gedurende het slot nog kansen. Uiteindelijk was het de Argentijnse sterspeler Messi die de combinatie met Rakitić een paar minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 binnenschoot.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitić (89’ Rafinha), Busquets, Iniesta, Suárez (90’ Pedro), Messi en Neymar