Nieuws Januari 2014

12-01

Barça B - Hércules 5-0

De beloften van Barça zijn 2014 goed begonnen. Zondag wist het team van Sacristán in het Mini Estadi met 5-0 te winnen van Hércules.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. De bezoekers kregen de eerste grote mogelijkheid. Ex Blaugrana Gai Assulin wist de bal achter Ortolá te werken, maar deed dit vanuit buitenspel positie. Hierna zette Barça B snel orde op zaken toen Denis Suárez met een steekpass Planas bereikte. De verdediger wist de bal achter keeper Falcón te werken. Tot de rust had het Catalaanse beloftenelftal het betere van het spel, maar wist pas kort voor de rust dit uit te drukken in nog een doelpunt. Denis Suárez wist de 2-0 ruststand op het scorebord te brengen.

Al snel in de tweede helft bouwde het team van Sacristán de voorsprong uit. Adama Traoré wist al na drie minuten na de thee de bal in het doel te werken. Collega spits Jean Marie Dongou wist nog net binnen het uur de score nog net binnen het uur de score naar 4-0 uit te breiden. De bezoekers uit Alicante wisten hier niets meer tegenover te stellen. Suárez wist in de slotfase nog een vrije trap te verzilveren, waardoor de eindstand van 5-0 werd bereikt.

Door deze overwinning is Barça B opgeklommen naar de 14e plaats in de Segunda División. Het beloftenelftal van de Blaugrana’s lijkt uit de grootste degradatiezorgen, maar de verschillen in de Spaanse tweede divisie zijn klein.

Opstelling Barça B: Ortolá, S.Gómez, Patric, Planas, Ilie, Dongou, Espinosa (71’ Dani Nieto), Samper, Denis Suárez, Edu Bedia (76’ Babunski) i Adama (83’ Pol Calvet)