Nieuws April 2019

17-04

Barça bereikt halve finale CL

Barça verslaat Man.United.

Na een professionele overwinning op Manchester United bereikte Barça voor de 8ste keer in 12 jaar de halve finale van de Champions League, waar ze Liverpool of FC Porto zullen treffen. Na de aftrap nam Man.United het initiatief. Marcus Rashford en Luis Suárez hadden gelijk wat kansen in de eerste 5 minuten.Daarna was het vertrouwde Barçaspel te zien. Barça kreeg in de 11de minuut geen penalty na de interventie van de VAR, maar 4 minuten later was het toch raak Messi onderschepte de bal buiten het strafschopgebied en passeerde 2 spelers en haalde met links hard uit, de bal verdween langs de Gea in de linkerhoek.

Fout de Gea

De Argentijn verdubbelde de voorsprong met een schot met rechts na een fout van David De Gea. De Spaanse keeper leek de bal te keren, maar deze schoot onder zijn lijf door 2-0 (20”) Barça behield de controle en bepaalde het tempo, United kreeg geen kans. De Gea maakte zijn fout goed door een hard schot van Sergi Roberto te keren.

Raket

Na een uur ging Philippe Coutinho op avontuur en vuurde een raketschot af de bal krulde buiten het bereik van de Gea in de rechterhoek (61” 3-0). Het beste wat United hier tegenover kon zetten was een afstandsschot van Jesse Lingard,welke hoog en wijd naast ging. Oud Barça speler Alexis Sánchez had ook nog een kopkans welke door Marc André Ter Stegen werd gered.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Roberto (Semedo/71),Piqué, Lenglet ,Alba, Rakitic, Busquets, Arthur (Vidal/75),Messi, L.Suárez, Coutinho (Dembélé/81.)