Nieuws Januari 2013

06-01

Barça bezoekt ziekenhuizen in Barcelona

Na de open trainingssessie die FC Barcelona afgelopen week hield in het Miniestadi – met een toeschouwersaantal van bijna veertienduizend – nam het eerste team traditiegetrouw deel aan een serie bezoeken aan lokale ziekenhuizen in Barcelona. De bezoeken werden georganiseerd door de FC Barcelona Foundation met de “A dream for a present” campagne.

De voetbalploeg werd opgedeeld in zeven groepen om zeven ziekenhuizen aan te kunnen doen. De gehospitaliseerde kinderen kregen dan ook hun allereerste “Driekoningen” (6 januari) cadeau: het ontmoeten van hun idolen en grote voorbeelden. De Catalaanse traditie is namelijk het uitdelen van cadeautjes op Driekoningen. De spelers brachten daarbij ook nog andere cadeautjes mee voor de kinderen.

President Sandro Rosell stond aan het hoofd van de delegatie die het Hospital de Barcelona bezocht, samen met Eduard Coll en Barça-aanvoerder Carles Puyol. Tito Vilanova bleef achter, maar zijn assistent Jordi Roura bezocht het Children Hospital van Barcelona. Dit deed hij samen met Leo Messi, Javier Mascherano en José Manuel Pinto. Voetbaldirecteur Andoni Zubizarreta deed het Vall d’Hebron Ziekenhuis aan met Abidal, Alves, Adriano en Alexis.

Klik hier om naar de fotogalerij van FC Barcelona te gaan met foto’s van deze bijzondere dag.