Nieuws Augustus 2018

15-08

Barça - Boca Juniors 3-0

De blaugranas hebben voor de zevende keer op rij de Trofeu Joan Gamper gewonnen. In een sfeervol Camp Nou werd de traditionele seizoensopener met 3-0 gewonnen van het Argentijnse Boca Juniors.

Beide teams begonnen voortvarend aan het duel, met een overwicht voor Barça. De eerste grote kans was meteen een doelpunt, toen Malcom de bal aan de linkerkant kreeg en van afstand scoorde. Het team van Ernesto Valverde kreeg via Philippe Coutinho nog een gevaarlijke kans, maar de Braziliaan miste. Toch wist Barça de voorsprong voor rust nog te verdubbelen. Lionel Messi wilde een één-twee aangaan met Munir, maar hier zat een Argentijnse verdediger tussen. La Pulga kreeg de bal in het strafschopgebied alsnog in zijn voeten en stiftte de bal in het doel.

Na rust kwam er een ander team in het veld, maar de Catalanen gaven de voorsprong niet meer weg. Beide teams hadden andere prioriteiten. Voor Barça begint zaterdag het seizoen met de thuiswedstrijd tegen Alavés, terwijl voor Boca Juniors het seizoen in volle gang is. Halverwege de tweede helft wist Rafinha de voorsprong te vergroten na een één-twee met Luis Suárez. In de slotfase wist Thomas Vermaelen Boca keeper Andrada te testen met een harde kopbal, maar de doelman tikte de bal voor de lijn uit het doel. Ook Paco Alcácer kreeg nog een kans, maar scoorde in buitenspel positie.

Opstelling eerste helft: Ter Stegen, Miranda, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Vidal, Rakitić, Coutinho, Malcom, messi, Munir.

Opstelling tweede helft: Cillessen, Vermaelen, Lenglet, Semedo, Arthur, Busquets, Rafinha, Riqui Puig, Paco Alcácer, Luis Suárez en Dembélé