Nieuws Augustus 2011

04-08

Barça-Chivas 1-4

Barcelona is in Miami flink onderuit gegaan tegen Chivas. Barça begon de wedstrijd goed. Al in de 4e minuut mocht Villa de openingtreffer maken. Na een Lange pass vanuit de verdediging van Piqué, nam de aanvaller de bal beheerst aan en speelde de doelman uit om de 1-0 te maken. De blaugranas bleven in de eerste helft ook de betere. Carmona en Villa vonden raakte beide een keer de lat en ook schoten van Xavi, Villa en Cuenca zijn niet doeltreffend. Shivas bleef erg gedisciplineerd voetballen in de kleine ruimtes waardoor er uiteindelijk met 1-0 gerust ging worden.

Ook aan het begin van de tweede helft bleef Barcelona nog domineren. Maar toch was het Chivas die na een uur spelen langszij kwam. Marco Fabian lanceerde de bal vanaf ongeveer 30 meter het doel in voorbij de verslagen Pinto. Daarna was er eigenlijk geen houden meer aan. Wederom Fabian zorgt met een wereldgoal voor de 1-2. Hij maakte een voorzet prachtig af met een halve omhaal in de kruising. Casillas bracht Shivas op een 1-3 voorsprong. Na matig verdedigen weet hij de bal uit een voorzet langs Pinto te werken. EN in de laatste minuut werd het zelfs nog 1-4. Davila maakt de 4e uit de rebound nadat Pinto de bal weg bokste na een hoekschop. Een teleurstellende avond en de tweede nederlaag van de blaugranas in het voorseizoen. Barcelona zal nu afreizen naar Dallas voor het duel tegen Club América.

Basiself: Pinto, Piqué, Thiago, Xavi, Villa, Keita, Dos Santos, Abidal, Fontàs, Carmona en Cuenca