Nieuws Oktober 2016

15-10

Barça-Deportivo 4-0

FC Barcelona heeft zich zaterdag hersteld van de 4-3 nederlaag tegen Celta de Vigo.
Ze rekende in eigen huis eenvoudig af met Deportivo la Coruña, dat afgelopen seizoen nog met een 2-2
gelijkspel uit het Camp Nou was vertrokken.
De bezoekers uit Galicië begonnen goed aan het duel en waren in de eerste twintig minuten
gelijkwaardig aan het team van Luis Enrique.
Rafinha nam het team echter op sleeptouw, na een goede combinatie van had Germán Lux geen antwoord op de inzet van de Braziliaan met rechts; 1-0.
Barcelona bleef druk zetten en zorgde vooral de linkerkant voor gevaar, met Arda Turan en Rafinha.
De Braziliaan nam in de 37e minuut ook de 2-0 voor zijn rekening.
Lux had een antwoord op een kopbal van Gerard Piqué, maar de rebound was een prooi voor Rafinha.
Twee minuten voor rust maakte Suárez er 3-0 van, na een combinatie met Neymar ontdeed de Uruguayaan zich van zijn tegenstander en werkte de bal in het doel.

Suárez keerde na rust niet meer terug op het veld, dit in verband met de naderende Champions League-verplichtingen met het Manchester City van Josep Guardiola, Paco Alcácer was zijn vervanger in de tweede helft.
In de 58e minuut verscheen de 4-0 op het scorebord; een doelpunt van de nog geen drie minuten eerder ingevallen Messi.
De gifbeker was echter nog niet leeg voor Deportivo, in de 67e minuut mocht Laure inrukken wegens grof spel.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Mathieu, Piqué, Mascherano, Rafinha, Digne, Rakitic, Sergio, Suárez, Arda en Neymar
Subs: Denis Suárez, Iniesta, Messi, Paco Alcácer, André Gomes, Umtiti, Jordi Mas