Nieuws Augustus 2020

02-08

Barça Femení wint oefenduel

De dames van Barça hebben op zondag het oefenduel met 3-0 gewonnen van Montpellier. Het duel vond om gezondheidsredenen achter gesloten deuren van het Ciutat Esportiva Joan Gamper plaats. Lieke Martens stond in de basis en eiste in de tweede helft de hoofdrol op.

Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de blaugranas de betere partij en kreeg al flink wat kansen. Helaas wist het team van Lluis Cortés hier geen gebruik van te maken. Dit kwam mede door het goede optreden van keepster Schmitz van de bezoekers.

Na rust wisten de Catalanen het verschil wel te maken. Waren eerst Jennifer Hermoso en Lieke Martens dichtbij de openingstreffer, wist Oshoala halverwege de tweede helft Barça op voorsprong te zetten. De Nigeriaanse spits wist de blaugranas in de slotfase op 2-0 te zetten, waarna in blessuretijd Jennifer Hermoso vanuit een corner 3-0 wist te scoren.

Het team van Lluis Cortés heeft dus een goed resultaat behaald in de voorbereiding voor de Champions League, die tussen 21 en 30 Augustus in Baskenland wordt afgewerkt. Het toernooi zal vanaf de kwartfinales worden gespeeld, waarin Barça Femení het opneemt tegen de dames van Atlético Madrid.

Opstelling Barça eerste helft: Paños, Mapi León, Losada, Jennifer Hermoso, Mariona, Alexia, Patri, Leila, A. Pereira, Martens en Jana.
Opstelling Barça tweede helft: Cata Coll, Graham, Melanie, Hamraoui, Aitana Bonmatí, Oshoala, Bruna, Emma, Martens en Jennifer Hermoso.