Nieuws Oktober 2020

20-10

Barça - Ferencváros 5-1

De blaugranas zijn op dinsdagavond begonnen aan het nieuwe seizoen van de Champions League. In het eigen Camp Nou was Ferencváros de tegenstander. Het team van Ronald Koeman was met 5-1 te sterk voor de Hongaren.

Zoals gebruikelijk hadden de Catalanen al snel het betere van het spel. Desondanks leek het even dat de bezoekers op 0-1 konden komen, maar Tokmac Chol Nguen werd afgevlagd voor buitenspel. Ondanks dat het team van Ronald Koeman aan bleef dringen, kwamen de Hongaren er na 20 minuten wederom gevaarlijk uit, toen Isael de bal op de kruising schoot. Halverwege de eerste helft kreeg Leo Messi het op zijn heupen en slalomde door de verdediging van Ferencváros. Een van de verdedigers hapte toe, waardoor de Zwitserse scheidsrechter de bal op de stip legde. La Pulga legde zelf aan en schoot de bal hard in de rechterhoek: 1-0. Hierna kreeg Ansu Fati tot twee maal toe de kans om de score te verdubbelen, maar de jonge aanvaller had pech in de afwerking. Even later raakte ook Messi het houtwerk, maar ook de Argentijn kreeg de bal in buitenspel positie. Vijf minuten voor rust was het dan alsnog raak. Frenkie de Jong gaf een heerlijke pass, waarna Ansu Fati de bal alleen maar hoefde te verlengen en zo voor een 2-0 ruststand zorgde.

De tweede helft begon waar het voor rust was geëindigd, met een beter Barça. Onder andere Trincão kreeg een goede kans, maar na vijf minuten na rust wist Coutinho wist na een typische blaugrana aanval voor 3-0 te zorgen. Na een uur spelen wisselde Koeman, met het oog op El Clásico, 3 spelers. Enige smet op het duel was het wegsturen van Gerard Piqué, die een penalty veroorzaakte. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Khatarin. Ferencváros kon te weinig doen met de man meer situatie. Invaller Pedri maakte in de laatste 10 minuten nog de 4-1 voor de Catalanen, waardoor het duel definitief gespeeld was. Uiteindelijk wist Ousmane Dembélé er op aangeven van Messi nog 5-1 van te maken. La Pulga kreeg in de blessuretijd nog de mogelijkheid om de zesde treffer te maken, maar de vrije trap werd fraai gered door doelman Denes Dibusz, waardoor de eindstand 5-1 bleef.

Opstelling Barça: Neto, Dest, Lenglet, Piqué, Sergi Roberto (62’ Junior Firpo), Frenkie de Jong, Pjanić (76’ Busquets), Ansu Fati (62’ Pedri), Coutinho (70’ Araujo), Trincão (62’ Dembélé) en Messi.