Nieuws Mei 2019

18-05

Barça hard onderuit in finale

FC Barcelona heeft op zaterdagavond in Boedapest helaas niet de Champions League kunnen winnen tegen Olympique Lyon. De voetbalvrouwen van Barça verloren flink in de Hongaarse hoofdstad, want na 90 minuten stond de eindstand van maar liefst 4-1 op het scorebord. Ballon d'Or-winnares Ada Hegerberg scoorde een hattrick, terwijl Marozsán na 5 minuten de score opende. Na een half uur was alle hoop op een eindtitel al vervlogen, want toen stond er al een score van maar liefst 4-0 op het scorebord. De Nederlandse aanvalster van Lyon, Van de Sanden, gaf een assist bij de eerste twee goals. De Barça-defensie faalde meermaals, maar ook in aanvallend opzicht werden de nodige kansen gemist. Zo kon Martens vrij inschieten in de tweede helft maar werkte ze de bal naast. Martens speelde de gehele wedstrijd voor FC Barcelona, terwijl Van der Gragt de tweede helft nog in mocht vallen bij Barça. Martens maakte haar misser nog enigszins goed door de assist aan te leveren op invalster Oshoala, die vlak voor tijd de 4-1 langs de keeper schoof om Barcelona alsnog op het scorebord te krijgen. Ondanks de ruime nederlaag kunnen de Barça-vrouwen trots zijn op een voortreffelijke Europese campagne. In 2020 zullen ze opnieuw proberen Europese glorie te bereiken.