Nieuws Januari 2013

16-01

Barça - Málaga 2-2

In de eerste helft toonde een oppermachtig Barça met niets minder dan een overwinning genoegen te nemen. Deze mentaliteit verdween in de tweede helft echter als sneeuw voor de zon, waardoor de Catalanen het vooral aan zichzelf te danken hebben dat de eerste kwartfinale eindigde in een gelijkspel.

De spelers van Tito Vilanova waren twintig minuten vol in de aanval, de Catalanen hadden in de eerste helft 72% balbezit, maar de grote kansen werden door de aanvallers gemist. Vooral Alexis Sánchez was erg ongelukkig in de afronding; de Chileen is duidelijk uit vorm. Even leek aanvoerder en centrale verdediger Carles Puyol het goede voorbeeld te geven, maar zijn doelpunt werd terecht door buitenspel afgekeurd. Geheel tegen de verhoudingen in kwam Málaga op voorsprong. Pinto wilde uitverdedigen via Thiago, maar die was eigenlijk niet aanspeelbaar omdat de middenvelder Manuel Iturra van de bezoekers bij zich had lopen. Die liet de mogelijkheid om de bal van Thiago af te pakken niet onbenut en opende in de 25e minuut de score. Lang kon Málaga niet genieten van de voorsprong. Slechts vier minuten later slalomde Lionel Messi langs de zijlijn door de verdediging van de bezoekers en bracht zo Barça weer langszij. En Carles Puyol wist vervolgens weer een minuut later de corner getrapt door Thiago voorbij keeper Carlos Kameni te koppen. Zo noteerde de aanvoerder alsnog zijn treffer. In het laatste kwartier van de eerste helft werden weer een aantal opgelegde kansen gemist door Barça, waardoor de spelers met een 2-1 ruststand richting de kleedkamers vertrokken.

De tweede helft begon Barça in een veel te rustig speeltempo waardoor de bezoekers meer balbezit kregen en vaker voor het doel van Pinto kwamen. De tweede keeper was scherp en zo behield Barça de voorsprong. Sloom combinerend gingen de Blaugranas op zoek naar de 3-1, maar die viel niet. Zelfs niet tegen tien man van Málaga. Een kwartier van tijd moest Monreal namelijk met rood van het veld nadat hij Pedro neerhaalde, die perfect de diepte in was gestuurd door Cesc. Beide stonden overigens net een minuut in het veld. De man meer situatie voor Barça zorgde echter niet voor meer druk voor het doel van Málaga. Sterker nog, vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Ignacio Camacho de 2-2. In de blessuretijd kreeg Barça nog een corner, maar Cesc kopte die net voor het doel van Kameni langs en een vrije trap van Messi eindigde in de muur waarna de scheidsrechter af floot. Dit betekent dat het team van Tito Vilanova volgende week donderdag om 22:00 uur nog vol aan de bak moet om in La Rosaleda een plaats in de halve finale veilig te stellen.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Adriano, Mascherano, Puyol, Montoya, Song, Thiago (78’ Xavi), Iniesta, Tello (74’ Pedro), Alexis (74’ Fàbregas) en Messi.