Nieuws April 2013

07-04

Barça - Mallorca 5-0

Aan alles was de afgelopen week te merken dat de ogen niet gericht waren op het La Liga duel tussen FC Barcelona en Mallorca. Toch bleek het duel alles behalve een tussendoortje. De Blaugranas lieten zien ook zonder Messi te kunnen scoren. Het zwakke Mallorca werd met 5-0 opzij gezet. Buiten de winst werd het ook het duel van de rentree van Eric Abidal.

De eerste helft begon direct al met veel interactie tussen beide teams. Het golfde van de ene naar de andere goal. Echte grote kansen werden niet genoteerd. Maar beide ploegen hadden goed intenties. Met het gemis van Messi waren alle ogen gericht op de aanval. Met name Cesc en Alexis lieten hun aanwezigheid goed blijken. Cesc zetten de blaugranas dan ook op 1-0 na een mooi een-tweetje met Alexis. Niet veel later was het omgekeerd. Cesc schoot op goal. De doelman kon nog net redden en Alexis schoot raak voor de 2-0. Een kwartiertje later lieten beide weer van zich horen. Wederom een een-tweetje tussen de Catalaan en de Chileen. Cesc schoof goed binnen voor de 3-0. Kort daarna was het weer de beurt aan Alexis. Dit was wel de mooiste van de avond. Een prachtig lange hoge pass van Cesc op Alexis die knap aannam en de 4-0 binnen werkte.

De tweede helft begon voortvarend. Binnen een minuut mocht Cesc de derde van de avond al op zijn naam schrijven. Ditmaal met een assist van Iniesta. Cesc kapte daarna goed en schoot langs de doelman de 5-0 binnen. Na 15 achtereenvolgende hattricks van Messi maakte Cesc eens 3 doelpunten voor de blaugranas in 1 duel, de laatste was Keita die dat lukte. De 5-0 was ook direct wel een uitslag waar iedereen vrede mee had. Barcelona probeerde nog wel maar wel op een lagere versnelling. Dos Santos mocht nog invallen, waardoor de broertje Dos Santon tegen over elkaar stonden. Ook Deulofeu deed nog even mee. Het mooiste moment van de tweede helft, en misschien van de hele wedstrijd was de comeback van Eric Abidal. Hij maakte zijn rentree sinds 26 februari 2012 na zijn levertransplantatie. Een kippenvel moment waar heel Camp Nou de Fransman begroette met een staande ovatie.

Hoewel alles erop wees dat alle aandacht uit zou gaan naar het Champions League duel is het toch een legendarisch duel geworden. Een prachtige 5-0 overwinning met een hattrick van Cesc. Maar natuurlijk voornamelijk de rentree van Abidal, een voorbeeld!