Nieuws Oktober 2020

24-10

Barça - Real Madrid 1-3

Zaterdagmiddag werd de eerste Clásico van het seizoen gespeeld. In Camp Nou werd om 16:00 uur afgetrapt. Ronald Koeman zag in zijn eerste Clásico als coach zijn ploeg in een aantrekkelijk duel met 1-3 verliezen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het, zoals gebruikelijk, aftasten in El Clásico. Beide ploegen zochten naar de juiste modus in deze wedstrijd. Toch wist Real Madrid binnen vijf minuten de scoren, toen Karim Benzema met een splijtende pass Federico Valverde wist te bereiken, die de bal feilloos wist binnen te werken. Slechts drie minuten later was het gelukkig alweer gelijk. Ansu Fati wist na een voorzet van Jordi Alba de bal achter Tibaut Courtois te werken. De bezoekers uit Madrid hadden het na deze gelijkmaker lastig, maar halverwege de eerste helft kwamen beide ploegen uit hun schulp. Dit leidde tot kansen uit beide kanten en bleek het een leuke eerste helft, met kansen over en weer.

Na rust leken de blaugranas beter uit de kleedkamer te komen. Met kansen voor onder andere Ansu Fati en Philippe Coutinho had het team van Ronald Koeman de gevaarlijkste kansen. Toch wist Real Madrid na een uur op voorsprong te komen. Na een vrije trap namens de Koninklijke werd Sergio Ramos door Clément Lenglet aan zijn shirt getrokken. De VAR moest er aan te pas komen, maar uiteindelijk legde de scheidsrechter de bal op de stip. De Spaanse verdediger wist zelf de penalty te benutten en zorgde zo voor 1-2. In de fase die volgde had het team van Zidane wel het betere van het spel, wat resulteerde in flink wat kansen in de laatste tien minuten. In de laatste officiele minuut wist Real Madrid toch nog wel te profiteren, Luka Modric wist met een schot voor 1-3 te zorgen. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord.

Opstelling Barça: Neto, Alba (87’ Braithwaite), Lenglet, Piqué, Dest, Frenkie de Jong, Busquets (82’ Trincão), Coutinho, Messi, Pedri (82’ Dembélé), Ansu Fati (82’ Griezmann).