Nieuws November 2014

22-11

Barça-Sevilla 5-1

Barcelona heeft met 4-1 gewonnen in Camp Nou. Barcelona had nauwelijks moeite met bezoeker Sevilla. Barcelona liet ouderwets goed voetbal zien en hield het tempo hoog. Buiten de overduidelijke winst en de 3 punten scoorde Messi ook drie legendarisch doelpunten.

De Blaugranas begonnen het duel sterk en lieten de bal goed rond gaan. Dit leverde kleine kansen op voor onder andere Suarez en Neymar. Sevilla doelman Beto lag een aantal keer goed in de weg. De openingstreffer werd uiteindelijk in de 21e minuut gemaakt. Het werd een legendarische treffer. Messi scoorde fantastisch uit een vrijtrap. De bal lag op een meter of 24 en vloog prachtig, net over de opspringende muur, in de kruising. Het doelpunt betekende voor Messi een evenaring van het record van Zarra. Beide hadden toen de meeste doelpunten gemaakt in La Liga, in totaal 251. De eerste helft was vooral tegen het einde nog even opwindend toen Alba en Neymar beide een 100% kans gekeerd zagen worden.

Aan het begin van de tweede helft gebeurde er veel. Het duel was nauwelijks hervat of Sevilla kwam op gelijke hoogte. Alba tikte ongelukkig de bal met zijn knie in eigen doel na een voorzet van Vitolo. Een minuut later stonden de Blaugranas echter wel weer op voorsprong. Neymar stevende boven de verdediging van Sevilla uit en kopte knap een vrijtrap van Xavi binnen. Rakitic zorgde even later voor de 3-1. De middenvelder kopte een knappe voorzet van Suarez binnen tegen zijn oude ploeg. Het elftal van Enrique begon lustig rond te tikken en maakte er een legendarische avond van. Het lukte Messi namelijk ook om zijn 252e  en 253e te maken. Vooral de 4-1 was mooi omdat Messi nu het record alleen op zijn naam kreeg. De Argentijn gleed een voorzet van Neymar binnen waarna hij door zijn medespelers gejonast werd. Om het helemaal af te maken en het record nog scherper neer te zetten schoot Messi ook de 5-1 van net binnen de 16 binnen in de verre hoek. Met een hattrick een record aan diggelen schieten, zo kan alleen Messi dat.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Pique, Mathieu, Alba, Rakitic, Busquets, Xavi, Suarez, Messi en Neymar