Nieuws December 2017

05-12

Barça - Sporting 2-0

De blaugranas hebben de laatste groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. In het eigen Camp Nou werd het 2-0 tegen het Portugese Sporting.

Ernesto Valverde liet in de eerste helft Lionel Messi op de bank. Mede hierdoor kwam het duel pas langzaam op gang. Barça speelde voor rust zonder veel inspanning en de Portugezen wisten hier geen vuist tegen te maken. De Catalanen wisten twee maal van afstand te schieten. Eerst kreeg Aleix Vidal net buiten het strafschopgebied de kans, maar zijn schot ging hoog over. Enkele minuten later wist André Gomes ook een poging van afstand te wagen. Zijn schot ging naast. Voor rust waren de enige kansen, wat een ruststand van 0-0 inhield.

Na rust kwam Barça beter uit de startblokken. Nog binnen het uur werd het harde werken beloond. Paco Alcácer wist een corner van Denis Suárez binnen te koppen. Enkele minuten later zag Camp Nou de voorsprong van de blaugranas bijna verdwijnen toen Bas Dost voor het doel van Jasper Cillessen verscheen, maar de keeper wist de inzet van de spits met de voeten te keren. De Catalanen, met inmiddels Messi in de ploeg, kwamen hierna nauwelijks meer in de problemen. In de blessuretijd wist La Pulga Denis Suárez te bereiken. De middenvelder gaf de al voor en werd door Jérémy Mathieu in eigen doel gewerkt, waardoor het team van Valverde met 2-0 voor kwam. De resterende tijd was voor beide ploegen te kort om nog iets aan de tussenstand te doen.

Opstelling Barça: Cillessen, Semedo, Piqué (64’ Busquets), Vermaelen, Digne, Rakitić, Gomes, Denis Suárez, Vidal (60’ Messi), Luis Suárez (74’ Paulinho),