Nieuws Oktober 2013

06-10

Barça-Valladolid 4-1

Bij winst kon Barcelona de beste start ooit in La Liga noteren. De Blaugranas zouden dan 8 duels ongeslagen zijn. De tegenstander Valladolid kon alleen de eerste helft enigszins mee. De tweede helft walste de Blaugranas over de bezoekers heen en tekenende het voor een 4-1 overwinning.

Barcelona was nog niet in de problemen geweest maar toch was het Valladolid die op voorsprong kwam. Guerra kon makkelijk uit een hoekschop binnenknikken. Valdés stond machteloos. De voorsprong bestond echter niet lang. Een verwoestende knal van Alexis in de kruising zorgde voor de gelijkmaker. Barça speelde op hoog tempo maar liet ook veel ruimte liggen. Hierdoor golfde de eerste helft het spel wat op en neer. De Blaugranas probeerde het met een aantal counters maar het bleef bij een 1-1 gelijkspel tot de rust.  Neymar had nog wel een strafschop moeten krijgen. De Braziliaan ging binnen de 16 over een been, maar de scheidrechter wilde er niets van weten.

De tweede helft was het gedaan met de tegenstand van de bezoekers. Barcelona speelde op hoog tempo en kwam er met tiki-taka voetbal een aantal keer goed uit. Kort na rust was het Xavi die makkelijk binnen schoof uit een voorzet van Tello. Diezelfde Tello raakte later de lat met zijn mooie krul over de doelman heen. Alexis was de gene die alsnog de 3-1 mocht maken. Neymar legde goed breed op de Chileen die 1 op 1 niet faalde voor zijn tweede van de avond. Bij de 4-1 was het juist omgekeerd. Neymar scoorde op aangeven van de Chileen. Voorafgaan aan die aanval combineerde Barcelona prachtig met als hoogtepunt een hoog hakje van Xavi waarmee hij Alexis vrij speelde.

FC Barcelona kent zijn beste start ooit. Met 24 punten uit 8 duels staan de Blaugranas dan ook fier bovenaan. Zondag zal Atletico aantreden voor hun 8e duel.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Bartra, Adriano, Song, Xavi, Fàbregas, Tello, Neymar en Alexis