Nieuws Augustus 2012

06-08

Barça winnaar Otten Cup 2012

Het Juvenil A team (U18) van Jordi Vinyals heeft het PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup gewonnen. In de finale werd RSC Anderlecht met 1-0 verslagen. De finale werd in de ochtend bereikt doordat AZ in de halve finales met 3-0 werd verslagen met doelpunten van Babunski, Pol Calvet en Sandro Ramirez.

Het jeugdtoernooi werd in augustus 1947 voor de eerste keer gespeeld en is genoemd naar Ir. P.F.S. Otten, de toenmalige president van Philips. De eerste jaren kende het toernooi enkel regionale deelnemers, maar al vrij snel kwamen de deelnemers uit geheel Nederland. Sinds 1957 is er sprake van een internationaal voetbaltoernooi.
Het enige doelpunt van de finale van de 66e editie van de Otten Cup viel in de eerste helft. Uit een corner van Barça kopte David Henen de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman. De jonge Belgen gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker waarbij hun keeper Roef zelfs een aantal keer mee naar voren ging. Succes bleef echter uit waardoor de Catalanen hun titel van vorig jaar prolongeerden. Er was niet alleen succes voor het gehele team. Aanvoerder van de Juvenils, Fernando Quesada, werd uitgeroepen tot beste middenvelder van de Otten Cup 2012 en daarnaast werd Sandro Ramirez (Barça) samen met Sheraldo Becker (Ajax) topscoorder van het toernooi met 3 doelpunten.

Wedstrijden
Finale: Anderlecht - Barça 0-1
Halve finale: Barça - AZ 3-0
Poule B: Anderlecht - Barça 1-1
Poule B: Barça - Ajax 3-0
Poule B: FC Twente - Barça 1-1