Nieuws Augustus 2018

13-08

Barça wint Supercup

Zondagavond hebben de blaugranas de Supercup gewonnen. In het Marokkaanse Tanger werd Sevilla met 2-1 verslagen.

Beide teams hanteerde een hoog tempo in de beginfase van het duel. Het team van Ernesto Valverde had wel de overmacht. Dit resulteerde in enkel kansen van onder meer Lionel Messi. Toch kwam Sevilla op voorsprong. Hier moest nog wel de VAR aan te pas komen toen Sarabia doorbrak en scoorde. De grensrechter vlagde voor buitenspel, terwijl de VAR dit ontkrachtte, waardoor het doelpunt werd goedgekeurd. Barça bleef aandringen om voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Dit lukte op slag voor rust, toen Messi een vrije trap mocht nemen. Deze werd nog gekeerd door keeper Thomas Vaclík. Gerard Piqué was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken.

Na rust verhoogden de blaugrana’s het tempo, waardoor Los Rojiblancos verder in de verdediging werden gedrukt. Het team van Valverde kreeg een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar zag de inzet van onder andere Messi gekeerd. Uiteindelijk zorgde Ousmane Dembélé voor de voorsprong namens de Catalanen. In de slotminuten kreeg Sevilla nog een penalty te nemen. Deze werd gekeerd door Barça keeper Marc-André ter Stegen.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Piqué, Semedo, Arthur, Busquets, Rafinha (46’ Rakitić), Dembélé (86’ Arturo Vidal), Suárez, Messi