Nieuws Maart 2019

10-03

Barça wint van Rayo

Barça trad op zateravond in Camp Nou aan tegen Rayo Vallecano. Valverde gaf verschillende spelers rust: Dembélé, Rakitic, Sergi Roberto en Lenglet was geschorst. Barça is gretig en bij balverlies zitten ze kort op Rayo om de bal weer terug te veroveren .Hoge voorzet van Messi op Umtiti, die net niet koppend kan scoren, maar het was ook buitenspel geweest. Barça speelt de bal in rustig tempo rond en deelt af en toe wat speldenprikjes uit. Er volgt een schittende aanval, Vidal overstapje, Messi speelt op Coutinho maar zijn schot is te slap en wordt gepakt door Rayo goalie Dimitrievski.

Rayo gaat in de aanval, Raul de Thomas passeert Piqué en Semedo en wordt niet verdedigd, hij haalt uit en de bal gaat onhoudbaar langs Ter Stegen, 0-1, 25’. Rayo verdedigd gegroepeerd en Barça vindt geen opening. Barça krijgt een vrije trap die door Messi wordt genomen en perfect op het hoofd van Piqué beland en hard wordt binnengekopt, 1-1, 39’. Dit is ook de ruststand.

De 2de helft gaat van start met een wissel Arthur Melo wordt vervangen door Dembélé. Barça gaat in de aanval Semedo stoomt op en wordt door Amat in het strafschopgebied licht aangetikt. Strafschop! Deze wordt genomen door Messi die deze onberispelijk rechts van de keeper binnenschiet, 2-1 ,50’.Dit is voor Messi zijn 26ste doelpunt van het seizoen!

Barça wil de marge vergroten, maar het is niet secuur genoeg om Rayo op een grotere achterstand te zetten. Er wordt veel door het midden gecombineerd waar het druk is. Coutinho wordt gewisseld voor Ivan Rakitic .En gelijk is Ivan betrokken bij een mooie aanval, Dembélé stoomt op rechts op en geeft de bal voor op Rakitic, die niet zelfzuchtig is en de bal op een presenteerblaadje geeft op Suarez, 3-1, 82’

Dit is ook de eindstand.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Piqué, Umtiti, Alba, Semedo, Busquets (Malcom 85'), Coutinho ( Rakitic 80'), Arthur ( Dembélé 45').