Nieuws December 2010

07-12

Barça–Rubin Kazan 2-0

Barcelona heeft ook het laatste duel in de groepsfase winnend afgesloten. Rubin Kazan was geen partij in een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende. Het tempo was erg laag waardoor Barça weinig kansen kon creëren. Na 10 minuten voetbal kreeg Guardiola zelfs een tegenvaller te verwerken. Jeffren moest het veld verlaten vanwege een blessure. Echt grote kansen waren er niet te vermelden in de eerste helft. Ansaldi van Rubin had uiteindelijk de beste kans. Vanuit een onmogelijk hoek werd Pinto bijna verrast in de korte hoek. Helaas weer gooide een blessure roet in het eten. Bojan moest het veld verlaten nadat hij een beuk op zijn hoofd kreeg. De aanvaller werd aangeslagen met een brancard afgevoerd.

De tweede helft begon voor Barça beter dan de eerste. Al snel wist Fontàs dan toch de blaugranas op voorsprong te zetten. Thiago kwam met een knappe actie binnen de 16 maar zijn poging werd gestuit door een verdediger. De rebound van Fontàs rolde met een beetje geluk via een hand van Rubin Kazan alsnog het doel in. Het volgende hoogtepunt was misschien wel de wissel van Messi. Met de Argentijn kwam er direct meer voetbal in het duel en ging het tempo iets omhoog. Met een aantal mooie acties stuurde de aanvaller de verdedigers van Rubin alle kanten op maar het resulteerde niet in een doelpunt. Vázquez wist wel de 2-0 voor Barcelona te scoren. De invaller schoot bekeken de bal van net buiten de 16 voorbij de doelman van Rubin Kazan. Messi liet nog een paar mooie acties zien maar zag geen van de pogingen slagen. Zonder al te veel moeite maar helaas wel twee uitvallers kan Barça uitkijken naar de loting voor de volgende ronde.

Opstelling: Pinto, Adriano, Piqué, Fontàs, Maxwell, Mascherano, Sergio, Thiago, Dos Santos (’61 Messi), Jeffren (’11 Vázquez) en Bojan (’34 Bartra)