Nieuws December 2015

01-12

Barcelona ook bij Liga-prijzen de beste

FC Barcelona kende op maandag een heugelijke dag. Niet alleen werd er bekendgemaakt dat er maar liefst tien spelers van Barça kans maken om in het team van het jaar opgenomen te worden, ook kregen Neymar en Messi te horen dat ze in de race zijn om de Gouden Bal voor het jaar 2015. De Argentijnse Messi is tevens genomineerd voor de verkiezing van mooiste goal, terwijl Luis Enrique kans maakt om uitgeroepen te worden tot beste trainer. Met zoveel nominaties was de feeststemming echter nog niet compleet, want in de avond vond er nog het LFP-gala plaats. Hierbij reikte de Spaanse bond de prijzen uit voor de beste voetballers van het afgelopen seizoen, die uitblinkers waren in La Liga. Barcelona sleepte ook hier maar liefst vijf individuele prijzen in de wacht, en dit maakte de jubelstemming in Camp Nou compleet.

Zo werd Messi verkozen tot beste speler, en tevens beste aanvaller van de competitie. De Argentijn was inderdaad erg belangrijk voor Barça, maar hij ging er niet vandoor met de prijs voor beste Amerikaanse speler. Dit was opvallend, maar ook daar werd er een speler van Barcelona uitgeroepen tot beste speler. Ditmaal was de eer aan Neymar, die ondanks de prijzenoogst verkondigde niet helemaal tevreden te zijn met de uitkomsten van de verkiezingen. Zo werden bijvoorbeeld Sergio Ramos en James uitgeroepen tot beste verdediger en beste middenvelder, na een prijsloos seizoen. Hierdoor grepen Gerard Piqué, Andrés Iniesta en onder andere Antoine Griezmann naast de prijzen. Toch wist Barcelona nog twee overige prijzen binnen te halen.Claudio Bravo ontving de prijs voor beste doelman en Luis Enrique mocht de trainersprijs in ontvangst nemen.

De andere prijzen werden verdeeld door spelers van overige clubs. Zo won Soufiane Feghouli de prijs voor beste Afrikaanse speler, terwijl Portugees Cristiano Ronaldo de publieksprijs wist te bemachtigen. Carles Puyol was ook aanwezig, want de man die jarenlang aanvoerder was bij Barcelona mocht een prijs uitreiken. Er was een hartelijk weerzien tussen ''Tarzan'' en zijn ex-ploeggenoten, en via een videoboodschap was ook Xavi nog even van de partij om zijn gezicht te laten zien. Zijn jullie het eens met de prijswinnaars, of hadden andere spelers prijzen verdiend?

Foto: www.mundodeportivo.com