Nieuws Januari 2015

27-01

Braziliaanse sponsor voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft een nieuwe sponsorovereenkomst in de wacht gesleept en wel met het Braziliaanse Tenys Pé Baruel, de nummer één voetdeodorant van Neymar Júnior en het Braziliaanse nationale elftal. Het is de eerste Braziliaanse sponsor ooit voor de Catalaanse grootmacht. Neymar zal de hoofdvertegenwoordiger van deze sponsordeal zijn.
Deze sponsordeal is het eerste contract dat is voortgekomen uit de overeenkomst dat onlangs getekend werd met NR Sports, het bedrijf dat al sinds 2006 de beeldrechten van Neymar beheert en nu verantwoordelijk is voor het zoeken van sponsors in Brazilië voor Barça. Geen onbelangrijk gegeven, want Barça heeft inmiddels een grote achterban in Brazilië. Op Facebook is het vaderland van Neymar met bijna vijf miljoen volgers het derde grootste land na Indonesië en Mexico op Barça’s sociale media. In oktober 2013 lanceerde Barça tevens een nieuwe versie van de officiële website speciaal voor de Braziliaanse markt (www.fcbarcelona.com.br).

Over de sponsordeal zei Neymar na de officiële presentatie: “Ik heb een bijzonder hechte relatie met Baruel. Het was een van de eerste bedrijven die een sponsordeal met mij sloten. We zijn al meer dan vier jaar samen en ik ben heel blij dat ze nu hier bij Barça zijn gekomen. Het is een grote eer om de vertegenwoordiger van deze overeenkomst te zijn en Tenys Pé Baruel te introduceren bij al mijn collega’s bij de Club.”