Nieuws November 2014

16-11

Busquets en Pedro scoren voor Spanje

FC Barcelona heeft een duidelijke stempel gedrukt op de 3-0 overwinning op Belarus in Huelva. Niet alleen stonden vier blaugranas in de basis opgesteld, ook waren Sergio Busquets en Pedro Rodríguez trefzeker voor La Roja.

Al in de beginfase kreeg de Europese titelverdediger meerdere kansen en het was Isco van Real Madrid die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Slechts twee minuten later verdubbelde Busquets de score met een goed geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.
Na rust liep Spanje nog verder uit, toen Pedro na een goede aanval en een voorzet van Juanfran de 3-0 tegen de touwen schoot. Belarus had weinig in te brengen tegen de Spanjaarden en Pedro was enorm dicht bij zijn tweede van de avond, maar zag zijn inzet de lat raken.

Met deze overwinning blijft Spanje op een gedeelde tweede plek staan met Oekraïne, dat Luxemburg met een 3-0 score overtuigend versloeg. De leider van de groep is nog altijd Slowakije, dat wederom geen fout maakte en met een 2-0 zege op Macedonië alle wedstrijden tot dusver gewonnen heeft.