Nieuws Oktober 2020

02-10

Celta - Barça 0-3

FC Barcelona heeft met 10 man ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen in een zege weten om te zetten. De ploeg won op bezoek bij Celta de Vigo met 0-3, waardoor er een einde komt aan een lange reeks zonder overwinning in Vigo. De laatste zes ontmoetingen wist Barça niet in winst om te zetten, maar door goals van Fati en Roberto was er eindelijk weer reden tot juichen.

Barça mag zich zodoende nog zonder puntverlies opmaken voor de kraker van aanstaand weekend tegen Europa League-winnaar Sevilla. De openingsgoal in Vigo was van Ansu Fati. Na tien minuten kwam de bal via de kluts bij Coutinho, die de bal snel doorspeelde naar Fati. Die glipte langs een verdediger en punterde binnen. Er leken echter problemen te komen bij Barça nadat Lenglet nog voor rust het veld moest ruimen. Hij kreeg een tweede gele kaart na een overtreding op ex-Barça-speler Denis Suárez. Griezmann moest hierdoor ook van het veld af en Araujo viel in als vervanger in de achterhoede.

In de tweede helft wist Barça de aanvalsdrang van Celta af te stoten en na een mooie actie van Messi werkte Olaza de bal in eigen goal. De buit was binnen en even later werd er nog een doelpunt van Messi afgekeurd wegens buitenspel. Barça kreeg nog enkele kansen tegen, maar Nolito (ex-Barça) slaagde er niet in Ter Stegen te verschalken. In de blessuretijd tekende Sergi Roberto voor de 0-3, waardoor Barça een mooi resultaat heeft weten te boeken in Vigo.

Opstelling Barça: Neto; Alba, Lenglet, Piqué, Roberto; Frenkie, Busquets, Coutinho ('72 Pedri); Griezmann ('45 Araujo), Messi, Fati ('72 Trincao)