Nieuws Juni 2021

15-06

Copa America: Argentinië - Chili: 1-1

Een teleurstellend gelijkspel tegen Chili. Meer zat er voor Argentinië niet in. De wedstrijd werd gespeeld in Rio de Janeiro. In het kader van de Copa America (dat gelijk loopt met het EK). Argentinië kwam nog wel op voorsprong door een schitterende vrije trap van Lionel Messi. Niemand kan dat zoals hij: 1-0. De goal vierde Leo met een mooi eerbetoon aan Maradona. Op dezelfde wijze als Maradona dat deed tijdens het WK in 1986.

Het was Chili dat na 13 minuten in de tweede helft, middels een penalty, op gelijke hoogte kwam: 1-1. In eerste instantie hield de doelman de bal nog tegen maar in tweede instantie kopte Vargas de bal in het netje. Argentinië was niet van slag en ging door met aanvallen en open kansen. Een flinke winst zat erin maar de Argentijnen wisten niet te scoren. Al met al een teleurstellend resultaat. De punten zullen tegen de andere tegenstanders gepakt moeten worden: Paraguay, Uruguay en Bolivia.