Nieuws Januari 2015

16-01

Cuenca treft oude ploeg

Zondag gaat Barcelona de strijd aan met Deportivo, als er weer een lastige competitiewedstrijd te wachten staat voor de Blaugrana's. Donderdag versloeg Barcelona met de tweede garnituur Elche gemakkelijk met 0-4, en na een 5-0 thuiszege gingen ze zo gemakkelijk door naar de kwartfinales van de beker. Daarin wacht Atletico Madrid, die Real Madrid uitschakelden dankzij een dubbelslag van de verloren zoon Fernando Torres. Bij Deportivo, de tegenstander van zondag, speelt Isaac Cuenca. Hij maakte onder Josep Guardiola zijn de buurt en leek het te gaan maken, maar een blessure gooide roet in het eten. Zijn verhuurperiode aan Ajax slaagde ook niet, en nu probeert hij bij Deportivo weer sportieve successen te beleven. 

Cuenca zelf verheugd zich erop om in actie te komen tegen zijn oude club.''Ik ben erg blij om uit te komen tegen de club waar ik vroeger speelde, en om tegen de kleuren waar ik ooit mee speelde te spelen. Ik denk dat alle tickets uitverkocht zullen zijn in het Riazor, het is een tijdje geleden dat we Barcelona mochten ontvangen, en het is aan de sfeer in de stad te merken dat we een van de grootste clubs zullen treffen dit weekend.'' Deportivo had een lastige start, en de promovendus is nu uit de degradatiezone geklommen. Toch moeten ze blijven vechten voor lijfsbehoud, maar Cuenca heeft er vertrouwen in.

''In het begin van het seizoen hadden we vele nieuwe spelers, en die moesten we allemaal inpassen in het team. Dat kostte tijd, maar nu worden we steeds beter en zijn we als ploeg ook beter georganiseerd. Ikzelf voel me goed, ik ben erg blij hier. Ik kan eindelijk doen wat ik zo graag wilde de afgelopen jaren, weer spelen. Fysiek gezien zit ik op een hoog niveau en ik kom beter in het wedstrijdritme hier bij Deportivo.''