Nieuws Maart 2012

02-03

De band tussen Barça en Ajax

Terwijl de A1 van Ajax zich begin februari 2012 een paar kilometer afstand van Camp Nou voorbereidde op de kwartfinales van de NextGen Series met de Juvenils van FC Barcelona, nam Ajax TV in Barcelona de tijd om te kijken wat de overeenkomsten zijn tussen de opleiding van de Catalanen en die van de Amsterdammers.

Het team van Fred Grim trainde voor de wedstrijd ongeveer een uur op de trainingsvelden van het Ciutat Esportiva Joan Gamper van FC Barcelona. Op hetzelfde complex trainen ook de spelers van het eerste elftal van Barça. De spelers van Fred Grim hadden na de training een ontmoeting met jeugdspeler Bobby Adekanye. De 12-jarige Adekanye maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax D2 naar FC Barcelona.

Ajax TV had een interview met Guillermo Amor. Hij was jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona van 2003 tot 30 juni 2007. In juli 2010 keerde de voormalige middenvelder van het Dream Team van Johan Cruijff terug naar Barça als technisch directeur voetbal opleiding. Bekijk hieronder het interview.

Video: www.ajax.nl