Nieuws Juni 2013

04-06

De statistieken van het seizoen 2012-13

Nu het seizoen 2013-13 heeft Barça afgesloten met het kampioenschap en daarom is het goed om de statistieken van het team eens op een rijtje te zetten.

In het afgelopen seizoen was Messi wederom topscoorder , de Argentijn wist het net 46 keer te vinden. Dit is een gemiddelde van een doelpunt elke 60 minuten. Op grote afstanden volgen Fàbregas (11), Villa (10), Alexis (8), Pedro (7) en Tello (7). De meeste assists kreeg Fàbregas op zijn naam. Uit elf passes van de Catalaan werd een doelpunt gemaakt. Iniesta en Messi gaven ieder 10 Assists, hierdoor was Messi bij 56 goals betrokken. De aanvallers werden regelmatig afgefloten vanwege buitenspel en hiermee staat Alexis bovenaan. Hij stond werd 26x afgefloten voor buitenspel en hij bleef hiermee Pedro en Villa voor. De beide Spanjaarden werden 21 keer afgefloten voor buitenspel. Messi kwam op deze lijst als vierde voor en stond volgens het scheidsrechterskorps 16 keer buitenspel.

De meeste overtredingen werden gemaakt door de rechtsback Alves. 56 overtredingen werden bestraft dit seizoen en dit betekende een gemiddelde van elke 42 minuten een overtreding. Opvallend is dat aanvaller Alexis met 38 bestrafte overtredingen op de tweede plaatst staat. Bij de geïncasseerde overtredingen staat de Chileen ook op de tweede plaats met 56 overtredingen die op hem gemaakt zijn. Nummer 1 op deze lijst is Messi met 74 overtredingen die op hem gemaakt zijn.

Een verdediger heeft onder andere tot taak om de bal van de tegenstanders af te pakken en Alba slaagde hier het beste in tijdens het afgelopen seizoen. De linksback wist 278 ballen af te pakken. Hiermee bleef hij Piqué en Busquets maar net voor, want zij wisten respectievelijk 277 en 274 keer de bal af te pakken.