Nieuws Januari 2013

22-01

De terugkeer van Abidal is afhankelijk van Barça

Éric Abidal is in de laatste fase van zijn medische herstel. Ondanks dat hij al een tijdje aan het trainen was, werd hij nog steeds door zijn artsen medisch onder handen genomen. Dinsdag verklaarde dokter García Valdecasas, dat de Franse verdediger de eerste helft van februari een medisch ontslag zal krijgen en hij zei verder: “Abidal wil weer graag spelen en is dan alleen nog afhankelijk van de criteria van Barça en niet meer afhankelijk van het geneesmiddel. Het is een Barça speler.”

De arts die de operatie bij de blaugrana uitvoerde legde uit dat “de instelling die Abidal heeft, de sleutel was tot zijn herstel. Hij heeft altijd een bewonderenswaardige houding gehad en heeft deze nog steeds.”

Het lot heeft gewild dat Abidal en Tito Vilanova een voorbeeld en een aanmoediging zijn voor veel patiënten met soortgelijke problemen. “De Voorbeelden van Abidal en Tito, bieden veel hulp aan andere patiënten”, aldus Garcia.

De arts sloot af met de woorden, dat Gerard, de neef van ‘Abi’ die als donor fungeerde tijdens de levertransplantatie, het ook goed maakt en ook zijn inzet was fenomenaal.