Nieuws Juli 2014

17-07

Deulofeu zal vechten voor plek

Na een verhuurperiode van een seizoen keerde Gerard Deulofeu deze zomer terug bij FC Barcelona. De twintigjarige aanvaller was afgelopen seizoen te bewonderen bij Everton, en hij hielp naar een erg hoge vijfde plek. Deulofeu is niet van plan zich bij voorbaat neer te leggen bij een rol als reserve, en gaat strijden voor een basisplaats. Tijdens de persconferentie van vandaag legt Deulofeu zijn doelen voor komend seizoen uit. 

''Het was altijd mijn doel om terug te keren bij Barcelona. Ik heb veel dingen geleerd tijdens mijn periode bij Everton, en ik zal hard werken om de dit seizoen gestelde doelen te halen. Ik ben hier om te strijden voor een basisplaats. Als ik geen vertrouwen in speelminuten had, zou ik hier niet hebben gezeten. Ik weet dat Barcelona fantastische voetballers heeft, maar ik heb vertrouwen in mezelf en heb hoge verwachtingen voor dit seizoen.'', zo sprak Deulofeu op de persconferentie van donderdag. Zoals we van hem gewend zijn, was er opnieuw aan vertrouwen geen gebrek bij de blonde buitenspeler. Hij geeft ook toe dat de concurrentie met Neymar, Suárez en Messi moordend is.

''Als ik niet hard genoeg werk, zal ik niet spelen. Messi, Neymar en Suárez zijn drie fantastische voetballers, maar we moeten weer bewijzen dat we de beste voorhoede van de wereld hebben. Ik kijk er naar uit met ze samen te werken, en weet zeker dat ik veel van ze zal leren. Bij Everton heb ik veel ervaring opgedaan, maar toch vind ik dat ik er meer speeltijd verdiende.'' Deulofeu was zeer spraakzaam, en had ook nog zijn mening over de nieuwe trainer Luis Enrique. ''Enrique is een dappere trainer. Hij weet wat hij wil en is een grote persoonlijkheid.'' Enrique liet Deulofeu debuteren voor Barça B, toen hij daar trainer was.

Denken jullie dat Deulofeu een plek kan veroveren dit seizoen, of is de concurrentie te sterk? Had Deulofeu ook aan een verhuur moeten denken, zoals Tello heeft gedaan, of is hij goed op zijn plek?