Nieuws Maart 2015

14-03

Eibar- Barça 0-2

Een week voor El Clasico heeft Barcelona een goede stap gezet in La Liga. De Blaugranas wonnen met 0-2 van Eibar. In een regenachtig Baskenland maakte Messi het verschil voor Barça met 2 doelpunten en een aantal fantastische acties.

Zoals verwacht vormde EIbar een verdedigend blok. Dit lukte de Basken aardig. Het eerste half uur stond de thuisploeg goed. Alleen Rakitic was in de openingsminuten dichtbij de openingstreffer. Maar zijn kopbal miste het doelwit. Na een half uur was het dan Messi die zijn eerste van de avond en zijn 31e van het seizoen aan mocht tekenen. De Argentijn zag dat de bal op stip ging nadat een schot van hemzelf tegen een hand van Ekiza kwam. Messi schoot genadeloos binnen in de rechterhoek. Naast de goal viel de aanvaller nog een aantal keer op door zijn prachtige rushes over het veld.

De 2e helft was het diezelfde Messi die de score verdubbelde. Eibar vergat hem tijdens een dood spelmoment te dekken. Uit een hoekschop van Rakitic kon Messi helemaal vrij de 0-2 binnen koppen. Enrique gunde Neymar en Rakitic rust met het oog op het drukken programma van komende week. Zowel Manchester City als Real Madrid maken hun opwachting in Camp Nou. Invaller Xavi schreef wederom geschiedenis als Blaugrana. De middenvelder heeft nu 750 duels in het Blaugranas genoteerd staan.

Nu kan het team van Enrique zich opmaken voor de cruciale week. Zowel de Champions League als La Liga zal deze week belangrijk zijn. Met 2 maal winst zetten de Blaugranas een stap dichterbij beide titels.