Nieuws September 2019

22-09

Granada - Barça 2-0

Promovendus Granada heeft FC Barcelona op zaterdagavond een gevoelige tik uitgedeeld in de vijfde speelronde van La Liga. Barça was afgereisd naar het zuiden van Spanje met als missie een eerste uitoverwinning te behalen, maar wist ook in het derde duel als bezoeker de volle buit niet mee te nemen naar Barcelona. Granada wist Barça af te troeven met druk en pressie, hetgeen resulteerde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Hierdoor staat Barça na 5 duels in La Liga op slechts 7 punten. Mocht Sevilla op zondagavond in eigen huis van Real Madrid winnen, heeft die ploeg al een voorsprong van 6 punten op Barça.

Barça liet Leo Messi op de bank plaatsnemen, aangezien de aanvoerder pas net weer hersteld is na een blessure die hem de eerste vier duels aan de kant hield. Al na 2 minuten kwam Barça op achterstand, toen Azeez een voorzet van zeer dichtbij tegen de touwen wist te koppen. Een dramatische start voor het team van Ernesto Valverde. Barça won slechts twee van de eerste 6 duels dit seizoen. Er volgden meer kansen voor Granada voor onder andere Puertas, maar Ter Stegen was alert. In het tweede bedrijf werden Messi en Ansu Fati direct binnen de lijnen gebracht om het duel te kantelen, maar ook de chef en het jonge talent konden het verschil niet maken. In het tweede bedrijf leek een blunder van Ter Stegen al de 2-0 te betekenen, maar de keeper wist de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Een handsbal van Vidal betekende even later wel een uitgelezen mogelijkheid voor Granada om de score te verdubbelen. Vanaf de stip werd het 2-0, de goal afkomstig van de voet van Vadillo. In het restant van de wedstrijd was Barça tandeloos, waardoor een nederlaag niet voorkomen kon worden.

Het fiasco in Granada heeft als gevolg dat Barça na 5 duels tegen een schamele zevende plek in La Liga moet aankijken. Verbetering is noodzakelijk als Barça wil afrekenen met Villarreal, dat op dinsdagavond te gast is in Camp Nou. Barça liet Frenkie de Jong gedurende het gehele duel in actie komen, ditmaal als centrale middenvelder op de positie van Sergio Busquets.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Firpo ('46 Fati), Lenglet, Piqué, Semedo; Rakitic ('62 Vidal), De Jong, Sergi Roberto; Griezmann, Suárez, Pérez ('46 Messi) 

Foto: www.fcbarcelona.cat