Nieuws Augustus 2012

01-08

Groen licht voor David Villa

Dinsdag kreeg David Villa eindelijk het medische groene licht. Volgens doctoren Cugat en Pruna kan de aanvaller, die nog niet fit genoeg is om te spelen, nu zijn werkintensiteit vergroten en zich gaan concentreren op zijn fysieke gesteldheid. “Het krijgen van het medische groene licht en het fysiek fit zijn om te spelen zijn twee verschillende dingen,” aldus de doctoren. Ze schatten in dat de speler, die in december vorig jaar zijn been brak tijdens de Club Wereldbeker in Japan, nog wel eventjes te gaan heeft voor hij kan meedoen op het veld. “Hij heeft geen groen licht gekregen om te spelen,” legde Pruna uit. “Hij traint gewoon mee met zijn teamgenoten, maar hij moet nog werk verzetten voor hij echt kan spelen.” Cugat voegde daaraan toe: “Hij is nu zo’n twee weken weer bij het team, hij voelt zich goed en hij vraagt om meer. Zijn herstelproces is niet vertraagd, hij volgt juist een heel normale weg; we moeten hem niet doen haasten.”

In de persconferentie na de operatie van Marc Muniesa spraken Cugat en Pruna ook over de andere spelers die op de Barça-lijst van geblesseerden staan: Andreu Fontàs, Thiago Alcántara en Isaac Cuenca.
Over de centrale verdediger: “Deze zaterdag is hij zes maanden geblesseerd. Hij heeft 23 keer getraind met het team en hij doet het goed. We moeten meer tests doen op 7 augustus – het is mogelijk dat hij het medische groene licht krijgt om te spelen voor de mini tour.”

Over Thiago zeiden de doctoren: “Hij heeft zichzelf gedwongen om te rusten deze afgelopen twee maanden, waardoor hij het EK en de Olympische Spelen heeft moeten missen – dat is voor hem niet gemakkelijk om te accepteren. Zijn herstel verloopt volgens plan. We hebben wat testen gedaan vandaag en vanmiddag zullen we de uitslag daarvan weten. We zitten in de laatste fase van zijn herstel; tegen het einde van deze week zou hij weer moeten gaan rennen. Binnenkort krijgt hij het groene licht om te spelen. Nu hij bijna hersteld is van zijn blessure en nu moet hij weer fit worden na twee maanden rust.”

Tot slot lieten de doctoren weten over Cuenca: “Hij herstelt zich goed, maar we kunnen niets haasten. Maar zijn meniscus wordt sterker elke dag.”